Επίσκεψη ΕΚΑΜΕ

2016-12-05 20:14

Αξέχαστη θα μείνει στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αιγίου η επίσκεψή τους στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης και η Μπαλαρίνα του πήγαν  στο  ΕΚΑΜΕ

Ο μαγικός κόσμος  ενός  παραμυθιού έκανε και πάλι το θαύμα του: Μια ιστορία αγάπης, ανάμεσα στο Μυλυβένιο Στρατιώτη και την όμορφη Μπαλαρίνα, είναι ικανή να ταξιδέψει  μικρούς και μεγάλους στο όνειρο και τη φαντασία, να τους βοηθήσει να επικοινωνήσουν, να ξεδιπλώσουν τα συναισθήματά τους, να χορέψουν, να συνεργαστούν, να γελάσουν… Ότι δηλαδή συνέβη και στην πραγματικότητα, όταν οι μαθητές που συμμετέχουν στη Λέσχη Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, επισκέφτηκαν το ΕΚΑΜΕ Αιγίου, την περασμένη Πέμπτη με αφορμή το εορτασμό της Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου.

Το παραμύθι του Μολυβένιου Στρατιώτη  ξαναγράφτηκε με τη ματιά και τη φαντασία των μαθητών της Λέσχης Ανάγνωσης  και δραματοποίησαν τη δική τους εκδοχή σε ένα πολύ τρυφερό θεατρικό δρώμενο υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Ελένης Παναγιωτοπούλου η οποία άλλωστε είναι υπεύθυνη και για τη δραστήρια πορεία της Λέσχης Ανάγνωσης  στο σχολείο.  Η φιγούρα του Μολυβένιου Στρατιώτη (που ενσάρκωνε ο μαθητής Ανδρέας  Θεοδωρόπουλος)  αλλά και η όμορφη μπαλαρίνα με τις χορευτικές της ικανότητες (Ραφαέλα Δημουλά) μαζί με άλλα παιχνίδια  «ζωντάνεψαν» και πέρασαν τα δικά τους διαχρονικά μηνύματα για τη δύναμη της αγάπης, την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη συνεργασία!  Τα παιδιά του ΕΚΑΜΕ δεν έμειναν απλοί θεατές! Συμμετείχαν στο χορό των «παιχνιδιών», χόρεψαν βαλς  μαζί τους υπό τους ήχους της μουσικής που έπαιζε η Μαρία Τριανταφυλλοπούλου,  αλλά έδωσαν και το δικό τους τέλος στο παραμύθι ώστε ο Στρατιώτης και Μπαλαρίνα  να μείνουν για πάντα μαζί….

Με το παραμύθι έγινε η αρχή  και η συνέχεια ήταν εξίσου ευχάριστη αφού τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αγωγής  Υγείας «Χαμογελώ και Προσφέρω»  που υλοποιείται στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου και όλοι μαζί συνεργάστηκαν και έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια που αμέσως κρεμάστηκαν στο δέντρο που είχε φτιαχτεί. Όλοι είχαν γίνει μια  μεγάλη παρέα και η ατμόσφαιρα πλημμύρισε από τα γέλια και τις φωνές μικρών και μεγάλων.

Η εμπειρία σίγουρα ήταν μοναδική για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, οι οποίοι παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον πρόεδρο του ΕΚΑΜΕ για την  πορεία του κέντρου, τα προβλήματα που αντιμετωπίσουν τα άτομα με αναπηρίες αλλά και τα μελλοντικά σχέδιά τους. Παράλληλα ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους στα εργαστήρια όπου εντυπωσιάστηκαν από τις δημιουργίες των παιδιών και διαπίστωσαν για μια ακόμα φορά ότι κάθε άνθρωπος έχει ταλέντα και ικανότητες που κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες   μπορεί  να αναδείξει !

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους υπεύθυνους του ΕΚΑΜΕ για την ευγενική και τόσο οικεία φιλοξενία! Τους ευχόμαστε καλές γιορτές!