Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 2016

2016-11-10 21:21

 

 

 

 

 

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

 

Τιμήθηκε η εθνική επέτειος από τη σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου

 

Μέσα σε μια όμορφη και φιλική ατμόσφαιρα στη φιλόξενη αίθουσα της Χριστιανικής Ένωσης Αιγίου, πραγματοποιήθηκε ο σχολικός εορτασμός της 76ης επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι μαθητές του σχολείου, με την επιμέλεια των καθηγητών κ. Αλευρίτου Αγγελικής και Τσακελίδη Γιώργου, παρουσίασαν το χρονικό των γεγονότων από την εποχή του Μεσοπολέμου μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, ενώ παράλληλα απάγγειλαν ποιήματα επιφανών Ελλήνων ποιητών σχετικά με τα γεγονότα της περιόδου. Η χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση της κ. Σώρα τραγούδησε επετειακά τραγούδια αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και πολλών γονέων που παρακολούθησαν τη γιορτή.

Αποκορύφωμα της εορταστικής ατμόσφαιρας ήταν ο ορισμός σημαιοφόρων και παραστατών καθώς επίσης και η απονομή βραβείων και αριστείων στους μαθητές που αρίστευσαν και πρώτευσαν κατά το σχολικό έτος 2015-6.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος της γιορτής είχε ο κ. Στρατουδάκης Αναστάσιος, ενώ την αφίσα του προγράμματος φιλοτέχνησε ο μαθητής Υπασπιστίδης Γεώργιος. Μουσικά όργανα έπαιξαν οι μαθητές Καραμάνος Νικόλαος και Θεοδωρόπουλος Ανδρέας.

Τη επόμενη ημέρα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου , οι μαθητές μας παρήλασαν με καμάρι και ενθουσιασμό, συνοδευόμενοι από τον γυμναστή του σχολείου κ. Σταύρο Μίχο.