Και ρομαντικοί και γλωσσομαθείς

2017-02-26 10:06

Σε ένα διδακτικό δίωρο συνεργασίας και καινοτομίας, οι μαθητές του τμήματος των προχωρημένων στα Αγγλικά της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, με συντονίστριες τις καθηγήτριές τους, Κατσούλη Δήμητρα και Παναγιωτοπούλου Ελένη, προσέγγισαν το Κίνημα του Ρομαντισμού και ανέλυσαν το ποίημα του Σάμιουελ Κόλεριτζ «Δουλειά χωρίς ελπίδα», παράλληλα στην Αγγλική και στην Ελληνική γλώσσα.

Ήταν μια απόπειρα καλά σχεδιασμένη, που με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, την σύμπνοια των εκπαιδευτικών και τη θετική ανταπόκριση των μαθητών μετατράπηκε σε μια εμπειρία που ενθουσίασε τους μαθητές και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, αδημονούν να επαναληφθεί σύντομα.

Το μάθημα παρακολούθησε εκτός από τη διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Αυγέρη Μαριάνθη και η σύμβουλος Φιλολόγων, κ. Αντωνοπούλου Ζωή, που στο τέλος φανερά ικανοποιημένη, συνεχάρη τις καθηγήτριες για την πρωτοβουλία και την τόλμη τους να αναλάβουν ένα δύσκολο εγχείρημα και επαίνεσε τους μαθητές τόσο για τη συμμετοχή τους όσο και για την άνεση με την οποία εκφράστηκαν στην Αγγλική γλώσσα.