Ο Μολυβένιος Στρατιώτης

2016-12-07 18:58

Έκτακτο Παράρτημα Χριστουγεννιάτικης Εφημερίδας από τη Λέσχη Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Αιγίου

 

 

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης «πρωταγωνιστεί» και στις εφημερίδες

 

Μετά την επίσκεψη του Μολυβένιου Στρατιώτη και της Μπαλαρίνας του στο ΕΚΑΜΕ, η Λέσχη Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Αιγίου εξέπληξε για άλλη μια φορά ευχάριστα: Οι μαθητές που συμμετέχουν στη Λέσχη λειτουργώντας ως δημοσιογράφοι της φαντασίας και του μυστηρίου, δημιούργησαν μια ειδική έκδοση εφημερίδας για τον Μολυβένιο Στρατιώτη. Πρόκειται για τη χριστουγεννιάτικη εφημερίδα της Λέσχης που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ιστορία του διάσημου ήρωα του παραμυθιού. Η εφημερίδα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες μιας κανονικής έκδοσης: Με αστυνομικά νέα, ρεπορτάζ, δελτίο καιρού, αθλητικά, κοινωνικά γεγονότα ακόμα και μικρές αγγελίες, όλα όμως με πρωταγωνιστή τον αξιαγάπητο Στρατιώτη και την Μπαλαρίνα του.

Η έκδοση που ετοιμάστηκε με πολύ κέφι και δημιουργική φαντασία από τους μαθητές της Λέσχης είχε την επιμέλεια της φιλολόγου του σχολείου και υπεύθυνης της Λέσχης Ανάγνωσης, Ελένης Παναγιωτοπούλου.

Η εφημερίδα «πρωτοκυκλοφόρησε» στα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου του Δήμου Αιγιαλείας στα Υψηλά Αλώνια και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Την μοίραζε μάλιστα αυτοπροσώπως ο Μολυβένιος Στρατιώτης!

Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην κ. Σία Σανδραβέλη από την εφημερίδα «Ημερήσιος της Αχαΐας» για την βοήθειά της στο «στήσιμο» της εφημερίδας .