Θεατρική παράσταση

2016-11-10 21:03

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αιγίου ενημερώνονται για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου παρακολουθώντας θεατρική παράσταση

 

 

Μια εξαιρετική παράσταση με βιωματικό χαρακτήρα παρακολούθησαν αρχές του Νοέμβρη, οι μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, με στόχο την ενημέρωσή τους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Πρόκειται για το έργο «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο» σε σκηνοθεσία του Αιγιώτη ηθοποιού Γιώργου Ρούφα.

Στόχος της παράστασης ήταν να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές ώστε να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με μέτρο και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του. Παράλληλα, να τονιστεί η σημασία του γονικού ελέγχου στο διαδίκτυο, αλλά και να κινητοποιηθεί η μαθητική κοινότητα για την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ηλικιωμένων και των ψηφιακά αναλφάβητων ενηλίκων.

Οι μαθητές, που στο τέλος της παράστασης είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να συζητήσουν με το σκηνοθέτη για τη χρήση του διαδικτύου, επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από την παράσταση ενώ παράλληλα αξιοποιώντας φύλλο εργασίας που τους είχε δοθεί με επιμέλεια της φιλολόγου του σχολείου κ. Παναγιωτοπούλου Ελένης που τους συνόδευε, είχαν την ευκαιρία ν’ αποτυπώσουν τις σκέψεις αλλά και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου. Τους μαθητές συνόδευαν επίσης ο κ. Πάγκαλος Περικλής, ο κ. Σταύρος Μίχος και η κ. Δήμητρα Κατσούλη.

 

Δείτε φωτογραφίες από την θεατρική παράσταση στον παρακάτω σύνδεσμο

app.box.com/s/0fyr3esvulzrivtdf6a25tlafdowv0wg