ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΔΕΣΣΑ

2017-06-12 12:05

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΔΕΣΣΑ

Την πανέμορφη Έδεσσα επισκέφθηκαν για 3 μέρες οι μαθητές της Γ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αιγίου στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων «Μενέλαος Λουντέμης –Η ζωή και το έργο του» και «Αρχαίο Θέατρο Αιγών».

Ευκαιρία για την κοινωνικοποίηση της εφηβικής ηλικίας, έναυσμα για την απόκτηση καινούριων εμπειριών και την πρόσληψη νέων παραστάσεων, η εκδρομή δικαιολόγησε απόλυτα τον σκοπό της.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας η επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης,, ένα από τα σπουδαιότερα θέατρα του αρχαίου κόσμου ,κέντρο πολιτισμού της Ηπείρου. Μετά από ολιγόωρη παραμονή στα γοητευτικά Γιάννενα, άφιξη στην πόλη με τους καταρράκτες, την ωραία Έδεσσα, όπου μαθητές και συνοδοί (κ. Σωρα Μ, κ. Μπάμπαλη Α και κ.Τσακελιδης Γ.)απόλαυσαν την φυσική ομορφιά του τοπίου ενώ παράλληλα επισκέφθηκαν το γειτονικό ερπετάριο (την πιο πλούσια έκθεση ερπετών στην Ελλάδα, όπως ισχυρίστηκε ο υπεύθυνος της παρουσίασης) και τον Μύλο των Γεύσεων, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν ένα σύντομο πρόγραμμα για την ιστορία του σουσαμιού.

Ο κύριος προορισμός της επίσκεψης ήταν το γειτονικό χωριό Εξαπλάτανος, όπου έζησε ένα μέρος των νεανικών του χρόνων ο Μενέλαος Λουντέμης, μια από τις σημαντικότερες μορφές της νεοελληνικής λογοτεχνίας .Οι μαθητές και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν τα γραφεία του ομώνυμου πολιτιστικού συλλόγου και αργότερα έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα στους χώρους του Γυμνασίου- Λυκείου Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης». Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων ενώ οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου παρουσίασαν το πρώτο μέρος του θεατρικού έργου «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» και καταχειροκροτήθηκαν.

Και βέβαια από την εκδρομή δεν μπορούσε να λείψει η νύμφη του Θερμαϊκού, η πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Επίσκεψη στον Άγιο Δημήτριο, φωτογραφίες στον Λευκό Πύργο περίπατος στην παραλία Νίκης και την πλατεία Αριστοτέλους. Το βραδάκι επιστροφή στην οικοδέσποινα και πάντα ελκυστική Έδεσσα για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης ,λίγο πριν από την αναχώρηση την επόμενη για το Αίγιο, ενθουσιώδες φινάλε μιας απαιτητικής αλλά και δημιουργικής χρονιάς.