ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου βρίσκεται πάνω από την πλατεία «Ψηλά Αλώνια» της πόλης μας και ανάμεσα σε δύο άλλα σχολεία: το 1ο Γυμνάσιο στη δυτική του πλευρά και το 4ο Δημοτικό  στην ανατολική του . Η είσοδος γίνεται από την οδό Π. Μελά 6, όπου είναι η πρόσοψη του σχολείου  και ένα μέρος του προαύλιου χώρου του.  Αποτελείται από δύο κτίρια ανεξάρτητα μεταξύ τους, το ένα βόρειο και το άλλο νότιο.  Πίσω από το νότιο κτίριο και έξω από το χώρο του σχολείου εκτείνεται αλσύλλιο με πεύκα,παγκάκια, ένα μικρό υπαίθριο θεατράκι και ένα μνημείο πεσόντων αεροπόρων. Ο χώρος αυτός ονομάζεται «Μπούφαλο».

 Στο κτίριο, μέχρι το 1979 στεγάζετο το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΑΙΓΙΟΥ
 Από 28-7-1979 μετονομάστηκε σε 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ 

Τα Τμήματα Αθλητικής   Διευκόλυνσης (Τ.Α.Δ.) άρχισαν να λειτουργούν το σχολικό έτος 1990-1991 σε προκατασκευασμένα κτίρια στο τέρμα Μητροπόλεως και κατόπιν  στον κύριο χώρο του  σχολείου, και εξυπηρετούσαν μαθητές-αθλητές που διακρίνοντο σε Αθλητικά  Σωματεία της ευρύτερης περιοχής. Σταμάτησαν να λειτουργούν το σχολικό έτος 2008-2009.
Μέχρι το 1996 συστεγάζετο με το 2ο Λύκειο Αιγίου (Πρωϊνή - Απογευματινή  βάρδια). 
Στο μεγάλο σεισμό του 1995 το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές και το επόμενο σχολικό έτος το σχολείο στεγάστηκε προσωρινά στο κτίριο του 4ου Γυμνασίου Αιγίου και στο κτίριο της πρώην κλινικής Καλαμπόκα.  Όλες οι ζημιές αποκαταστάθηκαν επαρκώς.

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

 


Το κεντρικό προαύλιο του σχολείου μας

 

 

Το σχολείο διαθέτει 16 κύριες αίθουσες διδασκαλίας.
Οι 5 από αυτές διαθέτουν εγκατεστημένο σύστημα διαδραστικού πίνακα.
Επίσης λειτουργούν:
Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών
Εργαστήριο Πληροφορικής
Εργαστήριο Τεχνολογίας
Εργαστήριο Καλλιτεχνικών
Τμήμα μηχανοργάνωσης
Αίθουσα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.)
Σύγχρονη Σχολική Βιβλιοθήκη

 

 

 

 

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ είναι επαρκώς εξοπλισμένο σε όργανα και αντιδραστήρια και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σχολείου μας

Διαθέτει επίσης βιντεοπροβολέα συνδεδεμένο με Η/Υ , ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, και σύστημα διαδραστικού πίνακα

Σε ιδιαίτερο χώρο στο εργαστήριο έχουν δημιουργηθεί οι υποδομές για την σύνδεση των 7 μικροσκοπίων που διαθέτει το σχολείο

 

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ

 

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Σημείο αναφοράς του σχολείου μας είναι η βιβλιοθήκη, που οφείλει την ύπαρξή της στη συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, η οποία λειτουργεί και ως δανειστική. Η ίδια αίθουσα είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κασετόφωνα, μηχανές προβολής (projectors), βίντεο, αξιόλογη συλλογή εκπαιδευτικών βιντεοκασετών και CD/DVD, καθώς και με μουσικά όργανα αφού χρησιμοποιείται και ως αίθουσα μουσικής.

 

ΤΟ ΕΡΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ